You are currently viewing 8 נתונים מעניינים על דמנציה ומאפייניה
ד"ר אלעד לאור - עובדות על דמנציה

8 נתונים מעניינים על דמנציה ומאפייניה

Rate this post
דמנציה היא אחד האתגרים הרפואיים הגדולים הקיימים כיום – בעשורים האחרונים, מחלה זו נחקרת רבות, ובשנים הקרובות היא עוד תמשיך להיחקר, שכן היא משפיעה על נתח גדול מאוד באוכלוסייה. לפניכם כמה עובדות מעניינות על דמנציה שריכז דוקטור אלעד לאור:
  1. דמנציה יכולה לא להופיע בכלל גם בגילאים מבוגרים מאוד – זה נכון שדמנציה שכיחה יותר בקרב מבוגרים, אבל היא לא חלק טבעי או בלתי נמנע מההזדקנות. ד”ר אלעד לאור מציין, כי אנשים מסוימים יכולים לחיות עד גיל מתקדם מבלי לחוות תסמינים כלשהם של דמנציה.
  2. דמנציה משפיעה לא רק על הזיכרון – בעיות זיכרון הן אחד התסמינים הידועים ביותר של דמנציה, אבל היא יכולה להשפיע גם על תפקודים קוגניטיביים אחרים כמו שפה, פתרון בעיות וקבלת החלטות. בשלבים מאוחרים יותר, הדמנציה עלולה להשפיע גם על יכולת גופנית, למשל בבעיות שיווי משקל וקואורדינציה.
  3. ישנם סוגים רבים ושונים של דמנציה – מחלת אלצהיימר היא הסוג השכיח ביותר של דמנציה, אך ישנם גם סוגים רבים אחרים, כולל דמנציה וסקולרית, דמנציה עם גופי לואי ודמנציה פרונטו-טמפורלית. כל אחד מהם מתבטא באופן אחר.
  4. ישנה חשיבות לאבחון מוקדם – אמנם אין תרופה לדמנציה כיום, אך אבחון מוקדם חשוב מכיוון שהוא יכול לעזור לאנשים ולבני משפחותיהם לתכנן את העתיד ולקבל טיפול ותמיכה מתאימים.
  5. דמנציה היא בעיה בריאותית עולמיתד”ר אלעד לאור מסביר כי לכל הדעות, מדובר בבעיה שהולכת וגוברת, עם הערכה של 50 מיליון אנשים ברחבי העולם החיים עם המצב כיום. מספר זה צפוי להיות גדול פי שלושה עד 2050.
  6. המחקר על דמנציה נמשך – בעוד שאין כיום תרופה לדמנציה, יש מחקר מתמשך על המצב. חוקרים בוחנים טיפולים והתערבויות פוטנציאליים, כמו גם דרכים לשפר את הטיפול והתמיכה באנשים החיים עם דמנציה ובני משפחותיהם.
  7. אורח חיים מסוים יכול להשפיע על הסיכון לדמנציה – בעוד שגורמי סיכון מסוימים לדמנציה, כמו גנטיקה, אינם ניתנים לשינוי, ישנם גם גורמים הקשורים לאורח חיים שיכולים להשפיע על הסיכון לפתח דמנציה בעתיד. לדוגמא, שמירה על פעילות גופנית, תזונה בריאה ועיסוק בפעילויות חברתיות נקשרו כולם לסיכון נמוך יותר לדמנציה, ובנושא קיימים מחקרים רבים, כפי שמעיד ד”ר אלעד לאור.
  8. דמנציה עלולה להשפיע על תחושת הזהות של האדם – עבור אנשים עם דמנציה, המצב יכול להשפיע על תחושת העצמי והזהות שלהם. ככל שהיכולות הקוגניטיביות יורדות, אדם עלול להיאבק לזכור פרטים חשובים על חייו או להתקשות בזיהוי יקיריו.

כתיבת תגובה